Navigation

Telefoon: 023 - 55 15 489

Testimonials

Als behandelcoördinator bij kinderen met een communicatief meervoudige beperking pleit ik ervoor dat communicatie beschikbaar moet worden voor iedereen. Of men nou wel of geen beperking heeft.

Echter, als het ging over wat ik zelf nodig had, vond ik dat lastig aan te geven en van anderen te vragen. In plaats van vragen om hulp, ging ik mezelf aanpassen en overcompenseren met extreme vermoeidheid, boosheid en frustratie tot gevolg. Toen kwam ik bij Wendelina terecht. Ze leerde me hoe ik rust kan creëren, op een waardevolle manier in gesprek kan gaan over wat ik nodig heb en hielp me langzaam maar zeker de opgekropte frustratie te laten gaan.

Het allerbelangrijkste wat Wendelina me geleerd heeft is dat het niet ging om acceptatie van het gehoorverlies zelf, maar alles wat erbij komt kijken om goed te functioneren in een voornamelijk horende maatschappij.

Wendelina helpt je om rust, geduld en liefde te vinden, in en voor jezelf, voor je gehoorverlies en voor je omgeving die je soms gewoon even niet begrijpt (en dat is oké).

Leanne Wolfs

Ik zie mij de resterende vijf jaren van mijn loopbaan goed doorkomen

Het vak van docent wiskunde, kostte me door mijn gehoorverlies de afgelopen jaren meer moeite en energie. De training van Hooridee bracht mij waardevolle bijdragen voor een goede voortzetting van mijn loopbaan.

Door de begeleiding op de werkplek en in Haarlem ben ik me meer bewust geworden van de actieve houding die hierin van me verlangd wordt. Zo ben ik inmiddels zeer open over mijn gehoor naar de leerlingen toe. Hierbij tracht ik hen mee te nemen in een groepsproces, waarbij het belang wordt gevoeld van verstaanbaarheid voor iedereen.

Vijf fraaie en vooral geluiddempende wandpanelen maken dat:
1. De geluiden bij binnenkomst van een volle klas flink verminderd worden.
2. De akoestiek fors verbeterd is.

Ook de leerlingen zijn positief over de resultaten.

Mede als gevolg van deze Hooridee coaching zie ik me de resterende vijf jaar van mijn loopbaan goed doorkomen.

Nico Hauwert

Ik kwam weer in mijn kracht

Het meest waardevolle wat de training bij Hooridee mij heeft gebracht was het verleggen van mijn focus. Terug op positiviteit, op mogelijkheden. Daardoor kwam ik weer in mijn kracht. Het zelf op zoek gaan naar antwoorden, met de steun van Wendelina op de achtergrond, hebben mij sterk en weerbaar gemaakt. Dank je wel, Wendelina, voor alles wat je mij in deze heftige maar leerzame periode hebt geleerd.

Alexandra Antwerpen

Mijn belangrijkste les is het in balans houden van je energie

Ik draag al ruim 10 jaar gehoorapparaten en dacht dat ik voldoende kennis had over mijn slechthorendheid. Totdat ik met Wendelina in gesprek kwam. Naar aanleiding van een verdere achteruitgang van mijn gehoor, burn-out klachten, een zoektocht naar een passende functie en naar de juiste hulpmiddelen, gaf Wendelina mij de perfecte begeleiding en ondersteuning. Ik heb geleerd om kritischer te zijn bij de instelling van mijn hoorapparaten. Nog assertiever te zijn naar mijn omgeving, door aan te geven wat ik nodig heb om goed te kunnen functioneren. Mijn belangrijkste les in dit traject is het belang van het in balans houden van je energie. Door hier bewust mee aan de slag te gaan, ben ik aan het einde van de werkdag niet meer uitgeput en is er nog energie over voor thuis. Voor iedereen die met de gevolgen van slechthorendheid te maken krijgt is begeleiding door Hooridee een voorwaarde voor succes. Door de kennis en ervaring van Wendelina word je aangespoord om stappen te zetten in je ontwikkeling en krijg je net dat duwtje in de rug wat daarvoor nodig is.

F.H. werkzaam bij de Politie

Alles kwam samen

Een arbeidsdeskundige adviseerde mij een coach te zoeken om (beter om) te leren gaan met mijn gehoorklachten op de werkvloer. Via het magazine Hoormij kwam ik bij Wendelina terecht. Dit bleek een schot in de roos. Na een uitgebreid traject van bezoeken aan KNO-arts, audioloog, audicien en andere hulpverleners was dit de plek waar alles samen kwam.

Wendelina was de eerste persoon die me leerde HOE ik in balans kan komen en zoveel mogelijk kan blijven. Dat is wat mij betreft echt de toegevoegde waarde van Wendelina: niet alleen concluderen dat het anders moet én kan, maar ook uitvoerbare tools hiervoor te geven en daar met alle geduld en begrip samen aan te werken.

Marthe, conceptontwikkelaar fondsenwerving