Navigation

Telefoon: 023 - 55 15 489

Testimonials

Betere balans tussen in- en ontspanning

 

In mijn werk heb ik veel te maken met slechthorende kinderen. Omdat ik zelf al lang slechthorend ben, kon ik gebruik maken van mijn ervaringsdeskundigheid. Zo kan ik anderen verder helpen in het omgaan met een gehoorbeperking.

Gek genoeg dacht ik daarbij niet altijd voldoende aan mijn eigen grenzen in relatie tot mijn gehoorverlies.

De hele dag luisterinspanning leveren kost mij veel energie. Een goede balans tussen in- en ontspanning is hierbij belangrijk, zowel op het werk als privé.

Door de gesprekken met Wendelina ben ik gaan inzien dat ik mijn grenzen beter moet bewaken. Hoe ik die balans in evenwicht kan houden.  En dat ik kritisch(er) mag zijn als het gaat om wat voor mij werkbaar is.

Ik heb inzicht gekregen in wat voor mij belangrijk is en wat ik nodig heb om goed te kunnen functioneren.

Daarnaast heeft Wendelina actief meegedacht in de zoektocht naar nieuwe hoortoestellen, solo-apparatuur en de mogelijkheid om schrijftolken in te schakelen via Tolkcontact.

Ik ben heel erg blij met alle adviezen en de prettige, professionele begeleiding van Wendelina!

Heleen v.d. Starre

 

Om zo goed mogelijk te kunnen horen volg ik alle technische ontwikkelingen op hoorgebied.

Ik ben werkzaam op een ontwerpbureau en ernstig slechthorend. Als productontwerper communiceer ik veel met technische specialisten, leveranciers, projectleiders en collega’s. Om zo goed mogelijk te kunnen horen volg ik daarom nauw de technische ontwikkelingen op hoorgebied. Mijn audioloog van het Leids Universitair Medisch Centrum tipte mij om Wendelina van “Hooridee” te benaderen.

Wendelina bleek een zeer ervaren hoorcoach en weet zo goed als alles op gebied van slechthorendheid: hetzij de nieuwste hoorapparaatjes (met voor- en nadelen) en andere technische ontwikkelingen, hetzij wat betreft overheid, ziekenfonds, andere organisaties en projecten i.v.m. slechthorendheid, hetzij belemmeringen voor slechthorenden op sociaal vlak, hetzij communicatiemodellen en -strategieën (niet alleen) voor slechthorenden, enz.
In onze maandelijkse coaching gesprekken met Wendelina maakte ik dankbaar gebruik van haar kennis en kunde op deze gebieden.

Wendelina ging op een enthousiaste en pragmatische manier met mij aan de slag. Zij kon zich snel inleven in diverse situaties, die ik in de coaching sessies aan haar voorlegde. Zij gaf mij steuntjes in de rug en hield mij tegelijkertijd ook regelmatig een “spiegeltje” voor.
Tijdens onze gespreken werd er veel inzichtelijk voor mij en ook, wat ik er zelf aan kon doen. De gewonnen inzichten kon ik telkens privé en/of op werk in de praktijk brengen cq. oefenen. Soms zijn het maar kleine dingen, die men dan anders doet en die het hele verschil maken!

Last not least kwam Wendelina op mijn werk een praktische workshop rondom slechthorendheid geven. Het was leuk, interessant en leerzaam om door middel van PowerPoint opdrachten elkaars belevingswereld op gebied van horen en slechthorendheid te leren kennen.

Tijdens deze workshop maakte Wendelina ons ook bekend met Tolkcontact, via deze dienst kun je schrijftolken aanvragen. Schrijftolken bieden live ondertiteling voor online-gesprekken. Dit bleek juist in de corona lock-downs, tijdens het werken thuis in home-office, een uitkomst voor mij als slechthorende.

Kortom, ik kan Wendelina helemaal en van harte aanbevelen!

Jaco den Dulk  Productontwerper

Ik heb veel geleerd bij de mooie en warme begeleiding van Wendelina!

Ik draag al jaren gehoorapparaten en ging gewoon maar door met leven.
Totdat ik hulp heb gezocht en bij Wendelina kwam.
Ik heb geleerd dat ik er best verdriet van mag hebben en bij mijn gehoorproblemen mag stilstaan.
Ik heb geleerd dat ik goed voor mezelf moet zorgen.
In mijn werk vond ik het ook lastig als ik tegen dingen aanliep. Wat vertel je wel en niet bij bijvoorbeeld sollicitaties en tegen je collega’s? En hoe blijf ik in mijn kracht? Ik heb geleerd om te kijken naar de (technische) oplossingen en mogelijkheden. Wendelina heeft een kritische blik en neemt je serieus.
Ik zou de begeleiding aan iedereen aanraden. Ik kreeg altijd heel veel energie van de begeleiding!

Loes ter Horst beoordelaar CIZ

Ik ben arbeidsgeschikt!

Ik heb de begeleiding van Wendelina van Hooridee als zeer positief ervaren.
Ik werd plots doof aan een oor en hoorde slecht met mijn andere oor.
Oh ja en ik heb tinnitus op mijn dove oor.

Je hele wereld staat op zijn kop. Door de begeleiding heb ik leren omgaan met mijn gehoorverlies en de tinnitus. Ik sta sterker, meer in mijn eigen kracht, in het leven. Ik heb mijn werk weer kunnen oppakken. Ik heb tips, adviezen gekregen over het gebruik van solo apparatuur.
Mijn wekker hoor ik niet meer als ik mijn gehoorapparaten niet in heb. Hier heb ik nu met behulp van Hooridee een goed hulpmiddel voor geregeld.

Wendelina Timmerman heeft een workshop voor mijn collega’s gegeven. Het is voor hun namelijk ook wennen dat ze nu te maken hebben met een collega die slechthorend is. Dit werd als positief en waardevol ervaren.

Dit jobcoaching traject heb ik erg waardevol gevonden. Ik ben sterker geworden en ja ik ben slechthorend en tel en doe gewoon mee.
Dank je wel voor deze ervaring.

Dorothe Jeugdverpleegkundige

Als behandelcoördinator bij kinderen met een communicatief meervoudige beperking pleit ik ervoor dat communicatie beschikbaar moet worden voor iedereen. Of men nou wel of geen beperking heeft.

Echter, als het ging over wat ik zelf nodig had, vond ik dat lastig aan te geven en van anderen te vragen. In plaats van vragen om hulp, ging ik mezelf aanpassen en overcompenseren met extreme vermoeidheid, boosheid en frustratie tot gevolg. Toen kwam ik bij Wendelina terecht. Ze leerde me hoe ik rust kan creëren, op een waardevolle manier in gesprek kan gaan over wat ik nodig heb en hielp me langzaam maar zeker de opgekropte frustratie te laten gaan.

Het allerbelangrijkste wat Wendelina me geleerd heeft is dat het niet ging om acceptatie van het gehoorverlies zelf, maar alles wat erbij komt kijken om goed te functioneren in een voornamelijk horende maatschappij.

Wendelina helpt je om rust, geduld en liefde te vinden, in en voor jezelf, voor je gehoorverlies en voor je omgeving die je soms gewoon even niet begrijpt (en dat is oké).

Leanne Wolfs