Navigation

Telefoon: 023 - 55 15 489

PROFESSIONALS

Hooridee heeft meer dan 20 jaar ervaring in het geven van trainingen op het gebied van gehoorverlies.

Wij bieden trainingen aan voor professionals, zodat zij mensen met gehoorverlies op de juiste wijze kunnen helpen

Uit het rapport “Hearing loss – Numbers and costs” door Hear-it blijkt dat de totale kosten van onbehandeld gehoorverlies in Europa jaarlijks 185 miljard zijn. De daaruit voortkomende kosten van verminderde kwaliteit van leven zijn 130 miljard. Verminderde productiviteit, evenals verhoogde werkloosheid in deze groep, kosten in Europa jaarlijks 55 miljard.

 Quote: In Europe as a whole, disabling hearing loss costs 216 billion Euros each year because of lower quality of life and lost productivity. To this must be added additional increased health care costs because of untreated hearing loss.

Feiten
Uit bovenstaand actuele rapport blijkt dat er 34 miljoen slechthorenden zijn. Van deze groep heeft maar 1 op de 3 een hooroplossing. In een open populatie in Nederland komt van de 50-plussers 1 op de 5 in aanmerking voor een hoorapparaat. Per jaar lopen meer dan 20.000 jongeren gehoorschade op. Voor deze groepen kan de bedrijfsarts zeker een verschil maken. 

Bedrijfsartsen en Specialisten arbeidsomstandigheden
Training gehoorverlies op de werkvloer

Doel van deze training
De bedrijfsartsen en Arbo professionals leren aan de hand van een praktisch stappenplan de slechthorende medewerkers op tijd te signaleren en werkvloer gericht te begeleiden.

Duurzame inzetbaarheid
Deze training biedt de kennis voor de differentiaaldiagnose. Praktische tools voor gehoorverlies op de werkvloer, maakt het faciliteren van slechthorende medewerkers makkelijk en inzichtelijk. Met nieuwe kennis en unieke inzichten draagt u bij aan preventie en duurzame inzetbaarheid.


Basis cursus Coach Gehoorverlies

Voor arbo-deskundigen, audiciens, logopedisten, bedrijfsartsen, audiologen, ergotherapeuten, loopbaan begeleiders, psychotherapeuten, gezondheidswerkers, re-integratiemanagers, preventiemedewerkers, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, gerontologen en docenten. Maar ook voor slechthorende professionals.

Wat weet u van de wereld van de slechthorende? Wat gaat er bijvoorbeeld in haar/hem om als er wordt gelachen om een misverstand dat is ontstaan door gehoorverlies? Hoe voelen zij zich als blijkt dat ze een gesprek door de telefoon niet goed kunnen volgen? Wat zijn zaken waar een slechthorende zich druk om maakt, boos om wordt?

Maar vooral: wat weet u van de mogelijkheden? Welke techniek is van belang? Waar haalt een slechthorende zijn/haar kracht vandaan? Wat werkt wel? Wat geeft energie? Welke vernieuwende inzichten kunnen zij bieden door een andere invalshoek, een andere manier van communiceren?

De training Coach gehoorverlies noemen we een basiscursus. Maar eigenlijk is het een ontdekkingstocht. Voor u als professional. Een avontuur waarbij u op zoek gaat naar de onbekende variabelen waar een slechthorende mee te maken heeft en die u een nieuwe wereld laten ontdekken. Een wereld van mogelijkheden in plaats van beperkingen.

In de evaluaties geven de deelnemers gemiddeld het cijfer 8,5 en schrijven:
Logopedist : ‘zoveel inspiratie en nieuwe kennis’ Aanrader!
Audiologisch maatschappelijk werker : ‘waardevol en veel nieuwe ideeën en input voor mijn eigen werk’
Coach voor slechthorenden: ‘Deze cursus is voor mijn dagelijks werk heel veel waard’
HR adviseur: ‘ Ik heb onvergetelijke ervaringen en cruciale kennis opgedaan’
Loopbaanbegeleider: Sterk tot de verbeelding sprekende training vanwege de slechthorende trainers en de veelzijdige inhoud: Doen!

Achtergrond
Wendelina Timmerman is consultant, trainer en coach gehoorverlies, geregistreerd haptotherapeut en slechthorend. Zij traint dagelijks werknemers met gehoorverlies, evenals bedrijfsartsen, Arbo- professionals, werkgevers, teams, bedrijven en organisaties.

Hooridee training en advies bij gehoorverlies is sinds 17 jaar hét kennis-, training- en opleidingscentrum. Hooridee werkt samen met een team van experts en verschillende audiologische centra.

Ook voor u kunnen wij iets betekenen!
Wilt u meer informatie over één van onze trainingen of wilt u een offerte aanvragen:
Mail naar info@hooridee.nl of bel ons op nummer 06 52630513. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking.