Navigation

Telefoon: 023 - 55 15 489

WERKGEVERS

Meer deskundigheid helpt verzuim voorkomen

De vergrijzing en de verhoging van de pensioen- gerechtigde leeftijd hebben gevolgen voor ú als werkgever. Termen als vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn u niet onbekend.  U denkt na over beleid om de oudere werknemer zo lang mogelijk en zo gezond mogelijk te laten doorwerken.

Daarbij wordt echter niet altijd gedacht aan gehoorverlies. Terwijl toch één op de vijf vijftigplussers te maken krijgt met gehoorverlies en in aanmerking komt voor een hoorapparaat. Daarnaast zijn er medewerkers die op jongere leeftijd te maken hebben met slechthorendheid. Wist u dat 30.000 jongeren per jaar slechthorend worden?

Gehoorverlies heeft impact op alle communicatie. Luisteren en verstaan bij gehoorverlies wordt moeizaam als er geen aandacht voor is. Bij gerichte kennis en specifieke spelregels voor de communicatie, kunnen deze medewerkers uitstekend meedraaien en functioneren.

Hooridee kan u hierbij zeker helpen. Wij hebben jarenlange ervaring in het geven van trainingen op het gebied van gehoorverlies. Wij bieden trainingen aan voor werkgevers en hun managers zodat zij medewerkers met gehoorverlies op de juiste wijze kunnen helpen.

Training voor Managers en teamleiders

Herkent u dit als manager?

 • Er zijn signalen dat er medewerkers zijn met gehoorverlies.
 • U zou meer kennis over de begeleiding in uw team goed kunnen gebruiken.
 • U heeft vragen over het functioneren van uw team.
 • U wilt de communicatie en de samenwerking in uw team verbeteren.
 • U wilt dat iedereen betrokken is in uw team.

Doel van de training
Het optimaliseren van de communicatie en samenwerking in uw team. Alle kennis die helpt bij het functioneren van de slechthorende medewerker is beschikbaar.

Ook voor U kunnen wij iets betekenen!
Wilt u meer informatie over deze training of wilt u een offerte aanvragen:
Mail naar info@hooridee.nl of bel ons op nummer 023-5515489. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking.


Workshop voor uw medewerkers met én zonder gehoorverlies

U heeft te maken met risico’s voor gehoorverlies of mensen met slechthorendheid op de werkvloer. Wat kunt u doen om de communicatie te verbeteren en de medewerkers bewust te laten worden van wat gehoorverlies betekent voor een collega? Of voor henzelf.

Gehoorverlies heeft impact en vraagt om openheid en duidelijkheid.

 • Hoe vind ik een hoorapparaat?
 • Hoe weet ik of ik in actie moet komen?
 • Hoe vertel ik het mijn collega’s?
 • Hoe accepteer ik mijn gehoorverlies?

Dit zijn de vragen die medewerkers met gehoorverlies bezighouden. De spelregels voor gehoorverlies die wij faciliteren zijn een stimulans voor de communicatie en samenwerking van ieder team. De workshop is interactief. Hooridee kiest voor focus: er kan zo veel meer dan u denkt!

Heeft dit uw interesse gewekt?
Wilt u meer informatie over deze workshop of wilt u een offerte aanvragen:
Mail naar info@hooridee.nl of bel ons op nummer 023-5515489. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking.

Tips!

Wat kunt u doen of waar kunt u op letten als u te maken heeft met een slechthorende collega?

Enkele vergadertips:

 • Kies een ruimte met goede akoestiek. Dit vergroot voor iedereen het luistercomfort en concentratie- en opnamevermogen.
 • Zorg voor goed licht. Dit maakt het verstaan gemakkelijker.
 • Spreek 1 voor 1.
 • Zet de besproken kernpunten op een flip-over.
 • Bespreek met elkaar hoe een vergadering zo georganiseerd kan worden dat de communicatie en verstaanbaarheid voor iedereen optimaal is.

Achtergrond
Wendelina Timmerman is consultant, trainer en coach gehoorverlies, geregistreerd haptotherapeut en slechthorend. Zij traint dagelijks werknemers met gehoorverlies, evenals bedrijfsartsen, Arbo- professionals, werkgevers, teams, bedrijven en organisaties.

Hooridee training en advies bij gehoorverlies is sinds 17 jaar hét kennis-, training- en opleidingscentrum. Hooridee werkt samen met een team van experts en verschillende audiologische centra.

De evaluaties voor de trainingen van Hooridee voor vele bedrijven waaronder verschillende ministeries en Provincies, het Kadaster, Mama Cash, MKB Brandstof, de Belastingdienst, BNG, Gemeente Haarlem en Almere, Arboned, Human Capital Care en de Amersfoortse kregen hoge cijfers en waren zeer positief.