Basiscursus Coach Gehoorverlies

Wat weet u van de wereld van de slechthorende? Wat gaat er bijvoorbeeld in haar/hem om als er wordt gelachen om een misverstand dat is ontstaan door gehoorverlies? Hoe voelen zij zich als blijkt dat ze een gesprek door de telefoon niet goed kunnen volgen? Wat zijn zaken waar een slechthorende zich druk om maakt, boos om wordt?

Maar vooral: wat weet u van de mogelijkheden? Welke techniek is van belang? Waar haalt een slechthorende zijn/haar kracht vandaan? Wat werkt wel? Wat geeft energie? Welke vernieuwende inzichten kunnen zij bieden door een andere invalshoek, een andere manier van communiceren?

Basiscursus Coach Gehoorverlies

Wat weet u van de wereld van de slechthorende? Wat gaat er bijvoorbeeld in haar/hem om als er wordt gelachen om een misverstand dat is ontstaan door gehoorverlies? Hoe voelen zij zich als blijkt dat ze een gesprek door de telefoon niet goed kunnen volgen? Wat zijn zaken waar een slechthorende zich druk om maakt, boos om wordt?

Maar vooral: wat weet u van de mogelijkheden? Welke techniek is van belang? Waar haalt een slechthorende zijn/haar kracht vandaan? Wat werkt wel? Wat geeft energie? Welke vernieuwende inzichten kunnen zij bieden door een andere invalshoek, een andere manier van communiceren?

Programma

Basiscursus coaching bij gehoorverlies

Data: driedaagse Basis cursus coaching bij gehoorverlies zaterdag 14 en 21 september en zaterdag 12 oktober 2024

In deze unieke basiscursus krijg je een gevarieerd, verrassend en praktisch programma aangeboden, gericht op coaching van mensen met gehoorverlies. Deze basiscursus biedt een brede kijk op de betekenis en gevolgen van gehoorverlies. Je krijgt nieuwe inzichten en handvatten welke direct toepasbaar zijn in je werkveld. Het uitgangspunt van Hooridee is empowerment dit wordt op een unieke wijze met  je uitgewerkt. Je krijgt een werkboek met daarin compleet uitgewerkt programma voor de coaching.

Inclusief: Het nieuwste werkboek voor de coach waarmee je een compleet uitgewerkt stappenplan krijgt voor de coaching van je klanten.
Plus Handout,  Richtlijn gehoorverlies en goed verstaan tijdens de dag dankzij de schrijftolken.
Data : zaterdag 14 en 21 september en zaterdag 12 oktober 2024: bij  6 deelnemers >> van 10.00 tot 16.00 uur

De investering is  950 euro inclusief BTW met handouts.
Plus uniek Hooridee werkboek. Met dit werkboek voor de coach krijg je het complete coach traject stap voor stap uitgewerkt.
Plus het boek met al het oefenmateriaal voor de coach.
Plus  3 unieke verrijkende dagen die direct aansluiten bij jouw eigen focus.
Plus de ervaringen met extra techniek en met schrijftolk.

Een ontdekkingstocht. Voor u als professional

De training Coach gehoorverlies noemen we een basiscursus. Maar eigenlijk is het een ontdekkingstocht. Voor u als professional. Een avontuur waarbij u op zoek gaat naar de onbekende variabelen waar een slechthorende mee te maken heeft en die u een nieuwe wereld laten ontdekken. Een wereld van mogelijkheden in plaats van beperkingen.

In de evaluaties geven de deelnemers gemiddeld het cijfer 8,5 en schrijven:
Logopedist : ‘zoveel inspiratie en nieuwe kennis’ Aanrader!
Audiologisch maatschappelijk werker : ‘waardevol en veel nieuwe ideeën en input voor mijn eigen werk’
Coach voor slechthorenden: ‘Deze cursus is voor mijn dagelijks werk heel veel waard’
HR adviseur: ‘ Ik heb onvergetelijke ervaringen en cruciale kennis opgedaan’
Loopbaanbegeleider: Sterk tot de verbeelding sprekende training vanwege de slechthorende trainers en de veelzijdige inhoud: Doen!

Wij werken aan de hand van het beproefde stappenplan: de richtlijn gehoorverlies op de werkvloer van Hooridee (Gratis te downloaden: https://hooridee.nl/gratis-downloads/). Deze driedaagse basiscursus kiest een geheel eigenzinnige route naar het doel: het coachen en begeleiden van mensen met gehoorverlies. Een vernieuwende aanpak met een verrassend, gevarieerd, uniek programma dat u tot verbazingwekkende inzichten leidt.

Het uitgangspunt is empowerment. U krijgt een brede kijk op de betekenis en de gevolgen van gehoorverlies. Maar vooral: U beschikt over het stappenplan met nieuwe perspectieven en beheerst de basisvaardigheden om mensen met gehoorverlies een coachingstraject aan te bieden. U krijgt nieuwe ideeën, inzichten en handvatten welke direct toepasbaar zijn in het werkveld.

We werken aan de hand van een beproefd en uitgebalanceerd stappenplan:

  1. Kennis: Kennis geeft zelfvertrouwen. U ontdekt welke mogelijkheden, onderzoeken en welke routes er wereldwijd zijn.
  2. Technische mogelijkheden: Hoe organiseert de klant de meest passende techniek. U leert welke praktische toepassingen er zijn voor thuis en op de werkvloer.
  3. Communicatie strategieën: Spraakverstaan vraagt om specifieke voorwaarden en spelregels. U leert welke recepten wel werken.
  4. Coping strategieën: Gehoorverlies heeft impact op iedere leef en werksituatie. Gehoorverlies kost extra energie. We werken aan de tools voor losjes luisteren, de ontspannen luisterhouding en de gezonde balans.

Uniek is het Hooridee werkboek voor de coach wat u krijgt. De inhoud voor de trainingen van de slechthorende klant zijn geheel uitgewerkt, zodat u direct aan de slag kan. Dit werkboek geeft u de kennis en het materiaal dat u nodig heeft voor ieder coachingstraject.

Inhoud van deze driedaagse:

➢ Wetenschappelijke resultaten en bevindingen, zodat u een kader kunt geven voor de gevolgen van gehoorverlies.
➢ Nieuwe inzichten op het gebied van het leven en werken met gehoorverlies, zodat u de klant uitleg kan geven wat gehoorverlies met zich mee brengt.
➢ Coping- en communicatiestrategieën bij gehoorverlies, zodat gehoorverlies daadwerkelijk hanteerbaar wordt.
➢ Omgaan met stress en losjes luisteren, zodat ontspannen omgaan met gehoorverlies mogelijk wordt.
➢ Faciliteren van kwaliteiten, kracht en kansen bij gehoorverlies.
➢ Werkvormen voor begeleiding en coaching, zodat u direct aan de slag kan.
➢ Casuïstiek, zodat u een goed beeld krijgt van de mogelijkheden voor coaching.

U krijgt de kennis en tools om cliënten te coachen. U krijgt het werkboek met complete methodiek voor 8 trainingen. U krijgt toegang tot het netwerk en de nascholingen van de hoorcoaches van Hooridee. Er is intervisie met de andere coaches én u krijgt de kans om als stagiair mee te lopen met de trainingen van Hooridee

Na afloop beschikt u over nieuwe kennis, nieuwe perspectieven en de basisvaardigheden om mensen met gehoorverlies op een stimulerende manier te coachen.

Achtergrond
Wendelina Timmerman is consultant, trainer en coach gehoorverlies, geregistreerd haptotherapeut en slechthorend. Zij traint dagelijks werknemers met gehoorverlies, evenals bedrijfsartsen, Arbo- professionals, werkgevers, teams, bedrijven en organisaties.

Hooridee training en advies bij gehoorverlies is sinds 17 jaar hét kennis-, training- en opleidingscentrum. Hooridee werkt samen met een team van experts en verschillende audiologische centra.

Ook voor u kunnen wij iets betekenen!
Wilt u meer informatie over één van onze trainingen of wilt u een offerte aanvragen:
Mail naar info@hooridee.nl of bel ons op nummer 06 52630513. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking.