Navigation

Telefoon: 023 - 55 15 489

PARTICULIEREN

Neem de regie in eigen hand

De communicatiesituaties waarin je verkeert op één dag zijn legio: het ontbijt met je partner en eventueel kinderen, onderweg in het verkeer, winkelend in de supermarkt, op je werk een vergadering, een skypegesprek of praatje bij het koffieapparaat, de muziekles… de variaties zijn enorm. De ruimte waarin je bent, het moment van de dag en de grootte van de groep mensen om je heen bepalen hoe goed of hoe slecht je kunt verstaan. Je zegt steeds vaker: ‘Wat zeg je?’ En regelmatig ontstaan er misverstanden. Wat kun je hieraan doen? Wat kun je meer doen dan wat je al kan en weet?

Hoe kun je ervoor zorgen dat je gehoorverlies in je leven en werk hanteerbaar wordt? Hoe kun je de mensen om je heen laten weten wat er met je aan de hand is? Hoe kun je begrip opwekken? Hoe kun je met je dierbaren en collega’s goede, werkbare afspraken maken over de communicatie?

Hooridee ondersteunt je bij het weer in handen krijgen van de regie van je leven. Welke oplossingen zijn er, welke alternatieven, hoe kun je creatief, speels en met humor omgaan met gehoorverlies in de situaties waarin je regelmatig verkeert? Hooridee helpt je bij het begrijpen van je eigen gedrag en bij het managen van jouw dagelijks leven, zodat je met zelfvertrouwen een nieuwe fase kan ingaan.

Workshop gehoorverlies en werk

Kom even proeven!
Heb je gehoorverlies, dan is luisteren een activiteit. Soms ben je moe van het luisteren, dan volg je de gesprekken niet meer. Wellicht merk je dat je soms dingen mist, maar vind je het moeilijk om aan te geven dat je niet alles goed verstaat.

Hoe kun je hier makkelijker mee omgaan? Hoe kun je je energie beter verdelen? Hoe ziet je werkdagindeling eruit qua taken? Hoe ben je concreet tijdens communicatiemomenten? Welke extra techniek kun je inzetten? Neem je voldoende rust en pauzemomenten? Hoe geef je aan dat je slechthorend bent? Houd je rekening met de plaats waar je staat of zit, met voldoende licht om je gesprekspartner te zien? Maak je optimaal gebruik van eventuele hulpmiddelen?

In de workshop Gehoorverlies en werk komt dit allemaal aan bod. In een gezellige, rustige ambiance waar je ook andere mensen met gehoorverlies ontmoet, biedt Hooridee handvatten om de dagelijkse communicatie gemakkelijker te maken. Je bespreekt waar je allemaal mee te maken hebt en welke oplossingen er zijn. Ook een aantal copingstrategieën en communicatieve vaardigheden passeren de revue. Je hoort hoe andere mensen omgaan met gehoorverlies en we geven elkaar tips en informatie. Je leert meer ontspannen te luisteren en een gemakkelijkere luisterhouding aan te nemen.

Dit is een kans om anderen te ontmoeten, die ook vragen hebben over gehoorverlies. Een kans op nieuwe inspiratie en empowerment. Nieuwe antwoorden. Ook voor mensen die al langer met gehoorverlies te maken hebben. Mensen met ambitie. De workshop gehoorverlies en werk is een mooie start van een nieuw begin.

Wanneer?
Kijk in het programma op deze website voor de dagen waarop je deze en nog meer workshops kunt volgen.

Workshop Horen voor twee

Spreken en luisteren gebeurt uiteraard altijd minimaal tussen twee mensen. Wellicht zijn er mensen in jouw omgeving die slechthorend zijn, waar je iedere dag mee communiceert. Je partner, collega, kind, vriend of vriendin. Communiceren met iemand met gehoorverlies vraagt om samenwerking. In de workshop Horen voor twee leer je samen in een gemoedelijke omgeving welke mogelijkheden jullie kunnen benutten om makkelijker te communiceren. Je werkt samen aan samenwerking bij het communiceren. Laat je verrassen door frisse ideeën en nieuwe tips.

Wanneer?
Kijk in het programma op deze website voor de dagen waarop jullie deze workshop kunnen volgen.

Kunnen wij iets voor jou betekenen? Jazeker!
Wil je meer informatie over deze workshop?
Mail naar info@hooridee.nl of bel ons op nummer 023-5515489. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking.

Handige tips vind je in het boekje dat je gratis kunt downloaden