Navigation

Telefoon: 023 - 55 15 489

PARTICULIEREN

Neem de regie in eigen hand

De communicatiesituaties waarin je verkeert op één dag zijn legio: het ontbijt met partner en eventueel met kinderen, onderweg in het verkeer, winkelend in de supermarkt, een vergadering op je werk, een bespreking met de VVE, een ouderavond, een gesprekje op straat met de buren, de muziekles… de variaties zijn enorm. De ruimte waarin je bent, het moment van de dag en de grootte van de groep mensen om je heen bepalen hoe goed of hoe slecht je kunt verstaan. Je zegt steeds vaker: ‘Wat zeg je?’ En regelmatig ontstaan er misverstanden. Wat kun je hieraan doen? Wat kun je meer doen dan wat je al kan en weet?

Hoe kun je ervoor zorgen dat je gehoorverlies in je dagelijks leven hanteerbaar wordt? Hoe kun je de mensen om je heen laten weten wat er met je aan de hand is? Hoe kun je met je dierbaren goede, werkbare afspraken maken over de communicatie?

Hooridee ondersteunt je bij het weer in handen krijgen van de regie van je leven. Welke oplossingen zijn er, welke alternatieven, hoe kun je creatief, speels en met humor omgaan met gehoorverlies in de situaties waarin je regelmatig verkeert? Hooridee helpt je bij het begrijpen van je eigen gedrag en bij het managen van uw dagelijks leven. Zodat je met zelfvertrouwen een nieuwe fase kan ingaan.

Workshop Losjes luisteren

Kom even proeven!

Heb je gehoorverlies, dan is luisteren een activiteit. Soms ben je moe van het luisteren, dan volg je de gesprekken niet meer. Wellicht merk je dat je soms dingen mist, maar vind je het moeilijk om aan te geven dat je niet alles goed verstaat.
Hoe kun je hier makkelijker mee omgaan? Hoe kun je je energie beter verdelen? Hoe ziet je dagindeling eruit qua taken? Hoe doe je concreet tijdens communicatiemomenten? Neem je voldoende rust en pauzemomenten? Hoe geef je aan dat je slechthorend bent? Houd je rekening met de plaats waar je staat of zit, met voldoende licht om je gesprekspartner te zien? Maak je optimaal gebruik van eventuele hulpmiddelen?

In de workshop Losjes luisteren komt dit allemaal aan bod. In een gezellige, rustige ambiance waar je ook andere mensen met gehoorverlies ontmoet, biedt Hooridee handvatten om de dagelijkse communicatie gemakkelijker te maken. Je bespreekt waar je allemaal mee te maken hebt en welke oplossingen er zijn. Ook een aantal copingstrategieën en communicatieve vaardigheden passeren de revue. Je hoort hoe andere mensen omgaan met gehoorverlies en we geven elkaar tips en informatie. Je leert meer ontspannen luisteren en een gemakkelijker luisterhouding aannemen.

Dit is een kans om anderen te ontmoeten, die ook vragen hebben over gehoorverlies. Een kans op nieuwe inspiratie en empowerment. Nieuwe antwoorden. Ook voor mensen die al langer met gehoorverlies te maken hebben. Mensen met ambitie. De workshop Losjes luisteren is een mooie start van een nieuw begin.

Wanneer?
Kijk in het programma op deze website voor de dagen waarop je deze en nog meer workshops kunt volgen.
Meer informatie?
Mail naar info@hooridee.nl

Workshop Muziek maken

Verrijk je leven met muziek

Muziek is je lust en je leven. Je bent slechthorend en wilt weten wat je kunt doen om muziek te blijven maken. In de workshop Muziek maken onderzoeken we dat samen met jou. Hoe vind je de juiste toon, hoe speel je samen met anderen, hoe kun je je vasthouden aan je eigen stijl?

In deze workshop herontdek je het plezier in muziek maken. Je doet inspiratie op en wisselt ideeën en ervaringen uit. Een verrijking van je leven, want slechthorendheid en muziek maken sluiten elkaar niet uit.

De workshop is bedoeld voor mensen die slechthorend zijn en zelf muziek maken en een instrument bespelen. En ook voor mensen die houden van zingen met anderen. We gaan samen muziek maken. Improviseren of van bladmuziek. Je kunt vragen stellen en we delen tips en informatie met elkaar. De workshop wordt gegeven door Hooridee in samenwerking met Lies Muller, muziekinstrumentenbouwer en Willeke van der Ree, amateur violist.

Wanneer?
Kijk in het programma voor de data waarop deze workshop wordt aangeboden.
Meer informatie?
Mail naar info@hooridee.nl

Workshop Horen voor twee

Spreken en luisteren gebeurt uiteraard altijd minimaal tussen twee mensen. Wellicht zijn er mensen in uw omgeving die slechthorend zijn, waar je iedere dag mee communiceert. Je partner, collega, kind, vriend of vriendin. Communiceren met iemand met gehoorverlies vraagt om samenwerking. In de workshop Horen voor twee leer je samen in een gemoedelijke omgeving welke mogelijkheden jullie kunnen benutten om makkelijker te communiceren. Je werkt samen aan samenwerking bij het communiceren. Laat je verrassen door frisse ideeën en nieuwe tips.

Wanneer?
Kijk in het programma op deze website voor de dagen waarop u deze workshop kunt volgen.
Of op afspraak met zijn tweeën.
Meer informatie?
Mail naar info@hooridee.nl

Handige tips vind je in het boekje wat je gratis kunt downloaden.