Navigation

Telefoon: 023 - 55 15 489

WERKNEMERS MET GEHOORVERLIES

Tijd voor een nieuwe stap

Lange tijd heb je gedacht: het gaat wel…, maar nu ben je op een punt aanbeland dat je graag advies krijgt over hoe verder. Je kunt niet altijd verstaan wat door de telefoon wordt gezegd. Je bent regelmatig moe van het luisteren en gaat niet meer zo vaak naar netwerkbijeenkomsten of events. Je wilt met je collega’s overleggen hoe je de communicatie onderling het best kunt organiseren, maar waar begin je? Zullen ze het wel begrijpen? Je wilt op een rustige manier bespreken dat je slechthorend bent.

En je wilt ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Hoe kun je dit het beste aanpakken? Hoe kun je je collega’s laten weten wat er allemaal met je gebeurt? Hoe kun je met hen werkbare afspraken maken over de communicatie? Hoe zorg je voor een gezonde werkbalans? Welke extra techniek kan luistercomfort bieden?

Hooridee beantwoordt je vragen en ondersteunt je bij het uitwerken en opvangen van de consequenties van gehoorverlies op het werk. Voor je gevoel maak je wellicht een nieuwe sprong in het onbekende. Hooridee zorgt ervoor dat je stap voor stap bekend raakt met je nieuwe werksituatie en dat je oplossingen kunt toepassen in de praktijk.

Adequaat omgaan met gehoorverlies in de werksituatie

Individueel aanbod voor de slechthorende werknemer.

De individuele training Adequaat omgaan met gehoorverlies in de werksituatie geeft je nieuw inzicht in wat er met je aan de hand is en op welke manieren gehoorverlies je bestaan en je werk beïnvloedt. Hooridee adviseert en coacht je op unieke manier om te leren omgaan met gehoorverlies op het werk.

Zo verkrijg je nieuwe kennis over je gehoorverlies en op welke manieren zich dat kan manifesteren. Je krijgt bijvoorbeeld uitleg over hoe het komt dat je last hebt van bijgeluiden. Of waarom je iemand in de ene situatie beter verstaat dan in de andere. Je leert alles over je audiogram: welke mate van gehoorverlies heb je. En samen werk ik de opties met je uit in een werkbaar plan met nieuwe mogelijkheden voor je werksituatie, uitgaande van wat je nodig hebt. In de training is er ook aandacht voor neveneffecten van gehoorverlies. Gehoorverlies kost bijvoorbeeld energie. Hoe manage je je energiebronnen en je dagtaken zodat je productief blijft? Er zijn werkplek-oplossingen in apparatuur, wat kunnen ze eventueel voor je betekenen?

Je staat er niet alleen voor. Er is onderzoek gedaan, er zijn websites, boeken… Wellicht vind je het fijn om je ook op die manier te verdiepen in je situatie. Door bewustwording en inzicht ontdek je hoe werken en carrière maken en gehoorverlies goed samen kunnen gaan.

De training puntsgewijs

Doel:

 • het beter leren hanteren van gehoorverlies
 • goede balans tussen belasting en belastbaarheid
 • adequaat en effectief communiceren.
 • optimaal functioneren op de werkvloer
 • stress, extra verzuim en overbelasting helpen voorkomen.

Dit leer je:

 • bewustwording en kennis betreffende gehoorverlies
 • trainen van mogelijkheden om consequenties van gehoorverlies op te vangen
 • coping strategieën
 • ontspanningstechnieken
 • specifieke communicatieve vaardigheden
 • werkafspraken maken met collega’s en leidinggevenden
 • organiseren en leren gebruiken van extra hulpmiddelen en technieken voor op de werkvloer
 • praktische opdrachten gericht op de eigen werksituatie

De inhoud is maatwerk.

Tijdpad: in overleg.

Meer informatie? In een kennismakingsgesprek werken we je vragen uit en zetten we alle mogelijkheden op een rij.
Mail naar: info@hooridee.nl